Doe de Growth Scan
Important Announcement
Top bars don’t need to be tiny you know. Check out this one.
Tips
July 27, 2021

Optimaliseer je B2B marketing prestaties met deze 7 tips

De juiste marketingstrategie bedenken voor je bedrijf en daar resultaten uit halen is niet altijd even makkelijk. Daarnaast ligt het commerciële resultaat vaak niet aan één ding maar gaat het juist om de combinatie.

In plaats van je wederom te richten op het binnenhalen van website bezoekers, kun je soms beter je huidige systemen en opzet onder de loep nemen. Het heeft natuurlijk geen zin om water door een lekke trechter te gieten.

Gebruik bewijs

Elk jaar worden er duizenden nieuwe bedrijven gestart. Vooral bedrijven met een digitale dienst of webshop zijn in trek. Betaaldienst Mollie plukt hier de vruchten van door deze massa naar hun website toe te trekken.

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk bezoekers converteren tot klanten, hebben ze extra veel tijd en aandacht gestoken in het optimaliseren van hun aanmeldpagina. Vooral de herkenbaarheid van (lokale) betaaldiensten, e-commerce platformen en het weergeven een aantal zeer bekende bedrijfslogo's, verhoogt de bereidheid om óók een account aan te maken.

mollie-sign-up-page-proof
Mollie's aanmeldpagina met bewijslast

Optimaliseer je 'bedank pagina' en houd de aandacht vast

Er is geen beter moment om het gesprek gaande te houden dan wanneer iemand net een formulier heeft ingevuld. Of dat nou een contactformulier, een demoformulier of een account aanmaken formulier is.

Typeform speelt hier slim op in door een duidelijke call to action te plaatsen op de bedank pagina die naar de blog leidt. Zo kun je nieuwe leads actief houden en verdere kennis delen. Met als voordeel dat ze beter op de hoogte zijn van jouw bedrijf wanneer je met ze in gesprek gaat.

Typeform's manier om mensen actief te houden

Verzamel reviews van klanten op Google Maps

De meeste mensen doen grondig onderzoek voordat ze met een bedrijf in zee willen gaan. Een social media check, een website check en zeker ook een review check hoort er tegenwoordig allemaal bij. Zorg ervoor dat je Google Business-profiel klopt, zeker als je potentiële klanten ook op kantoor verwelkomt zoals Drift dat doet.

Drift's positieve Google profiel

Optimaliseer je social media profielen

Het voelt misschien als een open deur maar nog veel bedrijven gaan hier de mist in. Je zakelijke social media profielen moeten op orde zijn voor het moment dat een potentiële klant onderzoek naar jouw bedrijf gaat doen.

Aangezien aandacht het nieuwe betaalmiddel is, kun je er maar beter voor zorgen dat de aandacht die je krijgt een positief gevoel oplevert.

Softwarebedrijf Gong geeft het goede voorbeeld met een sterk geoptimaliseerd LinkedIn-profiel.

De LinkedIn pagina van Gong

Haal leads uit je websitebezoekers

Zelfs als je niks aan marketing doet, zullen er elke dag mensen zijn die jouw website vinden. Maar hoe haal je nou het maximale resultaat uit deze website bezoekers? Niet iedereen heeft direct zin om contact met je op te nemen, laat staan een algemeen telefoonnummer te moeten bellen.

Het inzetten van een chatbot kan een goede tactiek zijn om meer resultaten uit je huidige website te halen. Je hoeft dus niks aan te passen.

Growth Tribe geeft het goede voorbeeld door Hubspot's uitgebreide chatbot functionaliteit in te zetten.

Growth Tribe's chatbot

Voeg Tweets toe aan je landingspagina's

Wat is er nou beter dan enthousiaste klanten die over jouw bedrijf praten op Twitter? Juist, het plaatsen van die Tweets op je eigen website. Door deze berichten te embedden kun je bewijslast toepassen op landingspagina's.

Wederom een voorbeeld van Drift, ze hebben een pagina gecreëerd met alleen maar positieve Tweets. De ultieme pagina om aan te tonen dat hun dienst in smaak valt bij een groot publiek.

Als je geen tweets over je merk kunt vinden, vraag het dan af en toe aan je klanten. Gebruik een tool zoals ClickToTweet om vooraf opgemaakte Tweets te creëeren. Zo maak je het makkelijk en kunnen mensen met één klik Tweeten.

Probeer het via ⟶ https://ctt.ac/j1PQ1

De Twitter feed op Drift's website

Geef je nieuwsbrief inschrijfformulier een prominente plek

De meeste bedrijven plaatsen het inschrijfformulier voor hun nieuwsbrief ergens onderin de footer van de website. Of op een verborgen pagina waar nooit iemand kijkt. Je blog overzichtspagina wordt doorgaan goed bekeken, je kunt hier slim op inspelen door het inschrijfformulier hier pontificaal neer te zetten.

Het goede voorbeeld wordt gegeven door Backlinko.

Backlinko's nieuwsbrief aanmeld button

Concluderend

Maak gebruik van bovenstaande tips om meer resultaten te halen uit de marketinginspanningen die je nu al levert. Met een aantal kleine aanpassingen, die echt geen uren tijd in beslag nemen, kun je waarschijnlijk al meer contacten en leads binnenhalen.

Welke tips ga jij toepassen?

Wij maken marketing toegankelijk voor bedrijven die willen groeien en daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Zullen we eens van gedachten wisselen?
maak een praatje