Doe de Growth Scan
Important Announcement
Top bars don’t need to be tiny you know. Check out this one.
Tips
February 11, 2022

Jouw perfecte LinkedIn bedrijfspagina in 8 simpele stappen


LinkedIn is misschien wel het allerbelangrijkste marketingkanaal voor B2B bedrijven. Dit platform is niet alleen essentieel voor het opdoen van kennis en het groeien van jouw persoonlijke netwerk. Juist voor bedrijven ligt er op LinkedIn een enorme zichtbaarheid voor het oprapen. 

Hoe komt dit? LinkedIn had alleen al in 2021 bijna 900.000 dagelijkse gebruikers. Dit is een stijging van bijna 40% vergeleken met 2020. Behoorlijk veel mensen die jij dagelijks met je bedrijf zou kunnen bereiken. Alleen dit gegeven zou al genoeg moeten zeggen, toch?

De perfecte LinkedIn bedrijfspagina maken is echter niet zo vanzelfsprekend. Een leuk logo, goede cover en beschrijving van je bedrijf zijn dan ook zeker niet genoeg, wil je opvallen met je bedrijfspagina. 

Welke specifieke stappen moet je nemen en vooral: wat is belangrijk bij het optimaliseren van zo’n bedrijfspagina? Hieronder vind je een uitleg in 8 stappen, met nog een aantal slimme tips en tricks.

Wat is een LinkedIn bedrijfspagina? 

Een LinkedIn bedrijfspagina is vergelijkbaar met een bedrijfspagina op Facebook. Op deze pagina heb je de mogelijkheid om algemene informatie toe te voegen over je bedrijf. Ook kan je vacatures plaatsen en medewerkers verbinden met je LinkedIn bedrijfspagina. 

Logischerwijs kan je, net als met een persoonlijk LinkedIn profiel, berichten plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwsupdates over het bedrijf of het delen van inspiratie in de vorm van use cases, quotes van je klanten en meer

Verder is het met een bedrijfspagina alleen mogelijk om volgers te hebben. Je kunt als beheerder van de pagina verzoeken te sturen naar andere LinkedIn gebruikers om jouw pagina te volgen. 

LinkedIn bestaat uit enorm veel persoonlijke en bedrijfsprofielen. Veel kansen dus om je bereik te vergroten, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. 

Leuk weetje: met een zoekterm als ‘growth marketing’ vind je op LinkedIn al zo’n 600+ bedrijfspagina’s!

Voorbeeld-Unmuted-LinkedIn-bedrijfspagina
Voorbeeld LinkedIn bedrijfspagina (Unmuted)

Waarom heb je als B2B bedrijf een LinkedIn pagina nodig?

Naast het ongelofelijk hoge aantal dagelijkse gebruikers op LinkedIn zijn er uiteraard meer redenen waarom je bedrijf een LinkedIn bedrijfspagina zou moeten hebben. 

Ten eerste is het aanmaken van een bedrijfspagina pagina helemaal gratis. Dat betekent ook geen onverwachte betaalde aanbiedingen of kosten tijdens het creëren van je bedrijfspagina, noch erna. 

Let wel: je hebt een persoonlijk LinkedIn profiel nodig om er één voor je bedrijf aan te kunnen maken. 

Een ander groot voordeel van een eigen pagina voor je bedrijf is veel betere vindbaarheid op LinkedIn, maar ook op Google.

Google screent namelijk je LinkedIn bedrijfspagina tot de eerste 156 karakters (niet meer dan 2 zinnen). Dit gegeven is echter niet waterdicht, dus wees er niet te streng mee. Vertel in deze eerste zinnen waar jouw bedrijf voor staat met slimme zoekwoorden erin verwerkt. 

Hierdoor is er een grote kans dat potentiële klanten je gemakkelijk vinden. En wie wil dat nou niet!

Maar er is meer. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar nieuwe werknemers? Ook daar is LinkedIn het perfecte platform voor. Met behulp van een bedrijfspagina kan je gemakkelijk nieuwe werknemers vinden voor jouw bedrijf. 

Tenslotte kan LinkedIn heel goed fungeren als gratis blog. Er zijn talloze ideeën voor het plaatsen van posts. Erachter komen hoe je de perfecte B2B LinkedIn posts schrijft? Check ook onze blog over perfecte B2B LinkedIn posts schrijven.

In 8 stappen een bedrijfspagina aanmaken 

You probably got the message: een LinkedIn bedrijfspagina is cruciaal. Gelukkig is het aanmaken van een bedrijfspagina niet zo moeilijk. Hieronder vind je de precieze stappen. 

Stap 1: Het aanmaken van een bedrijfspagina

Ga naar LinkedIn en log in. Klik vervolgens op ‘Werk’ rechtsboven op de pagina. Klik hierna op ‘Bedrijfspagina aanmaken’. 

Kies-bedrijfspagina
Stap 1: Aanmaken van een bedrijfspagina

Stap 2: Kies de juiste optie voor jouw bedrijf 

Bij deze stap heb je vier verschillende opties:

 1. Klein bedrijf (voor bedrijven met minder dan 200 medewerkers)
 2. Gemiddeld of groot bedrijf (voor bedrijven met meer dan 200 medewerkers)
 3. Showcase pagina (subpagina’s geassocieerd met een bestaande pagina)
 4. Onderwijsinstelling (voor scholen en universiteiten) 

Kies de optie die het beste aansluit bij jouw bedrijf.

Kies-de-juiste-bedrijfspagina-optie
Stap 2: Kies de juiste optie voor jouw bedrijf

Stap 3: Vul gegevens zoals bedrijfsnaam in en upload jouw logo 

Na het kiezen van de juiste optie voor jouw bedrijf, vul je een aantal verschillende gegevens in, zoals je bedrijfsnaam en website adres. Houd met het uploaden van je logo de juiste afmetingen aan: 300 x 300 pixels. 

Vul-de-juiste-berdrijfsgegevens-in
Stap 3: Vul de juiste gegevens in

Stap 4: Voeg een goede coverafbeelding toe 

Maak je pagina compleet door een coverafbeelding (ook wel omslagfoto) toe te voegen. Deze kan bijvoorbeeld je missie en/of visie uitlichten. Onthoud dat je als grootte 1536 x 786 pixels aanhoudt. 

Voeg-een-goede-coverafbeelding-toe
Stap 4: Voeg een goede coverafbeelding toe

Stap 5: Maak je ‘info’ gedeelte aantrekkelijk 

Schrijf daarnaast een beschrijving voor het ‘info’ gedeelte van jouw bedrijfspagina. Deze moet gelijk duidelijk maken wat jouw bedrijf doet en waar het voor staat. 

Niet genoeg inspiratie voor de beschrijving? Gebruik de copy van de ‘over ons’-pagina op je website. Heb je geen website, doe dan inspiratie op via andere LinkedIn bedrijfspagina’s. Bekijk hier hoe wij het info gedeelte bij Unmuted hebben aangepakt. 

Maak-info-gedeelte-bedrijfspagina-aantrekkelijker
Stap 5: Maak je 'info' gedeelte aantrekkelijk

Stap 6: Voeg al je werknemers toe

Zorg ervoor dat al je werknemers op de correcte manier jouw bedrijf op hun persoonlijke profiel hebben staan. Dit doen zij door het bedrijf bij ‘Mijn ervaring’ toe te voegen. 

Heeft nog niet iedereen een persoonlijk LinkedIn profiel? Laat hen deze dan zo snel mogelijk aanmaken. Dit is cruciaal voor de zichtbaarheid van je bedrijf op LinkedIn. 

Werknemers-toevoegen-aan-bedrijfspagina
Stap 6: Voeg al je werknemers toe

Stap 7: Laat je werknemers hun profielen optimaliseren

Het is belangrijk om de persoonlijke profielen van je werknemers te optimaliseren. Het is voor de merkidentiteit van jouw bedrijf belangrijk dat er consistentie in de profielen van je werknemers zit. Deze consistentie kan je op de volgende manieren creëren:

 • Zorg dat alle coverafbeeldingen hetzelfde zijn. 
 • Zorg dat in alle profielfoto’s consistentie zit. Bijvoorbeeld door op alle foto’s dezelfde achtergrond te laten zien. 
 • Laat iedereen een kopregel (de eerste zin onder je naam) in dezelfde opmaak gebruiken. 

Na het voltooien van deze drie stappen ben je al een heel eind op weg. 

Persoonlijke-pagina-consistentie
Stap 7: Laat je werknemers hun profielen optimaliseren

Stap 8: Plaats je eerste post 

Gefeliciteerd! Je hebt je eigen LinkedIn bedrijfspagina aangemaakt. 

Nu kan je posts gaan plaatsen. Voor het posten van content zijn er een aantal opties. Posts hoeven niet alleen tekst te zijn. Je hebt ook de keuze om een video (met ondertiteling) of een document te plaatsen. 

Moeite met het bedenken van goede content? Wij leggen uit hoe je een goede LinkedIn marketing strategie opstelt. Hieronder vind je nog een aantal tips over hoe je dit het beste aan kan pakken. 

Plaats-je-eerste-LinkedIn-bedrijfspagina-post
Stap 8: Plaats je eerste post

Je hebt een succesvolle bedrijfspagina aangemaakt. Wat nu?

Perfecte B2B LinkedIn posts voor bedrijven 

Nu kan het echte werk beginnen: posts plaatsen die helpen bij de groei van je bedrijf. 

Hieronder lees je hoe deze te maken, te beginnen met het uitzoeken van het juiste type post voor elk soort content.

Beste type LinkedIn posts

Er zijn een aantal opties bij het posten op LinkedIn. Zo kan je kiezen uit het plaatsen van een bericht bestaande uit alleen tekst. Andere opties zijn het plaatsen van foto’s, video’s, artikelen, documenten of een poll.

Elke vorm heeft zo z’n voordelen. Bedenk daarom van te voren goed wat je verwacht van degene die jouw bericht voorbij ziet komen. 

Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar de mening van je bedrijfspagina-volgers? Plaats dan een poll. Wil je liever veel kennis kwijt over een bepaald onderwerp, overweeg dan om een long-form LinkedIn-artikel te plaatsen. 

Frequentie posts plaatsen

Hoe vaak zou je eigenlijk iets moeten posten? Hier is niet echt een concreet antwoord op. 

Belangrijk om in ieder geval in het achterhoofd te houden: post niet vaker dan één keer per 24 uur. Doe je dit wel, dan zorgt dit ervoor dat engagement met je posts drastisch zal verlagen. 

Post je bijvoorbeeld drie keer op een dag, dan kun je nauwelijks interactie met je eerste post verwachten. 

Houd dus per week ongeveer 2 - 5 keer aan. Maar, no pressure, één keer in de week of twee weken posten is ook prima. Het ligt er maar net aan hoeveel content je beschikbaar hebt. 

Wel is het belangrijk om consistent posts te blijven plaatsen. Op die manier raken je volgers gewend aan het zien van jouw merknaam in hun feed, en blijft jouw bedrijf top of mind.

Inzetten van je werknemers

Ook jouw werknemers kunnen een behoorlijke bijdrage leveren aan de groei van je LinkedIn bedrijfspagina. Eerder legden we al uit hoe je deze profielen het beste kan optimaliseren.

De volgende stap is deze profielen op de juiste manier inzetten, om vervolgens het bereik van je LinkedIn bedrijfsprofiel te vergroten. Er zijn verschillende manieren om te aan te pakken. 

Delen van bedrijfspagina-posts

Zo zou je je werknemers kunnen vragen om een post van jouw bedrijfspagina te delen met hun connecties. Onthoud wel dat het belangrijk is dat er bij het delen een ‘eigen’ caption wordt toegevoegd. 

Let op: onderzoek wijst uit dat werknemers die een comment achterlaten op een post 8x zoveel impact heeft in vergelijking met het delen van zo’n post.

Een gedeelde post heeft ook nog eens ongeveer -85% tot -90% minder bereik dan het plaatsen van een post op een persoonlijk profiel. Niet de beste optie dus.

Plaatsen van posts op het persoonlijke profiel van werknemers

Stimuleer je werknemers om hun eigen posts te plaatsen. Dit soort posts hebben niet alleen een veel beter bereik, maar het delen van specifieke kennis en expertise van individuele werknemers draagt automatisch bij aan de merkidentiteit van jouw bedrijf. 

Waarover jouw werknemers dan precies zouden moeten posten?

Om een paar ideeën te geven: laat je werknemers met hun netwerk delen waar ze hun inspiratie vandaan halen. Misschien hebben ze laatst een nieuwe tool uitgeprobeerd waar ze tevreden mee zijn. Of juist niet - het delen van learnings is natuurlijk net zo waardevol. 

Maar ook het tentoonstellen van hun eigen expertise door bijvoorbeeld te laten zien hoe zij op een bepaalde manier naar een situatie kijken kan enorm bijdragen aan het opbouwen van autoriteit. 

Gebruik van hashtags

Door het gebruik van hashtags in de posts van jouw bedrijfspagina kun je het bereik van je posts vergroten tot buiten het netwerk van jouw volgers. Uit onderzoek blijkt dat je 3 - 5 hashtags per post moet aanhouden.

Daarnaast kun je natuurlijk ook je eigen hashtags bedenken. Zo maken wij bij Unmuted gebruik van #TheExperimentsClub, wat refereert naar onze gelijknamige community. 

Hoe werkt het LinkedIn algoritme?

Het is voor veel mensen een raadsel hoe de algoritmes achter social media platformen werken. Zo ook bij LinkedIn. Hier is echter veel onderzoek naar gedaan, waar weer een paar belangrijke take aways uit gehaald kunnen worden. 

Hier een aantal tips over hoe je het beste om kan gaan met het LinkedIn algoritme als je aan de slag gaat met je LinkedIn bedrijfspagina. 

Wanneer kan je het beste iets posten?

Uit onderzoek blijkt dat je het beste op dinsdag, donderdag en/of zaterdag een post kan plaatsen. Daarnaast heeft een post de meeste kans van slagen tussen 08:00u en 10:00u ‘s ochtends. 

The ‘make or break rule’

Na het plaatsen van je post ben je nog niet klaar. LinkedIn bepaalt namelijk binnen de eerste twee uur na het plaatsen van je post of deze is ‘geslaagd’. 

Zo heeft LinkedIn de mogelijkheid om je post af te wijzen, of deze juist goed te keuren en daarmee een boost te geven. Dit wordt bepaald aan de hand van de hoeveelheid engagement met je post. 

Interactie met je volgers

Het is cruciaal om voldoende interactie te creëren onder je post. Een slimme manier om dit te doen: zorg ervoor dat de lezer van je post klikt op ‘meer weergeven’. Dit levert bijvoorbeeld veel meer extra bereik op dan iemand die jouw post ‘liked’.

Een makkelijke manier om de lezer hiermee te triggeren is door gelijk de aandacht te trekken en veel witruimte te gebruiken. 


Connecties uitnodigen je pagina te volgen

Meer volgers krijgen voor je LinkedIn bedrijfspagina? Nodig vanuit je eigen netwerk connecties uit. Want: hoe meer volgers, hoe meer bereik. 

Deze optie is aan de rechterkant te zien wanneer je je bedrijfspagina hebt aangemaakt. Plus: je ontvangt ook nog eens zogenaamde ‘tegoedpunten’ wanneer je deze actie uitvoert. 

De weging van comments

Gebruik minimaal vijf woorden wanneer je een comment plaatst. Hiermee krijgt de maker van de post meer bereik (toename van zo’n 8%). Bovendien vergroot je hiermee de kans dat jouw comment wordt gezien op de feed van iemand anders. 

Verder zorgt een eigen comment onder je post voor 15%-20% meer bereik - behalve als dat dit de eerste comment is!

En vergeet niet: een comment weegt 4x zwaarder dan een 'like' en 7x zwaarder wanneer deze in de eerste 2 uur is geplaatst.

Het is erg belangrijk om deze elementen in het achterhoofd te houden bij het schrijven van een post voor je LinkedIn bedrijfspagina. 

Succesvolle content strategie voor LinkedIn bedrijfspagina’s

Tot slot: welk soort content en formats passen het beste in je content strategie? Een succesvolle contentstrategie bevat krachtige messaging en branding, hoe zet je dit in? En: hoe kun je interactie vanuit je bedrijfspagina naar jouw hand zetten? 

Beste format creëren voor je LinkedIn bedrijfspagina

We beginnen met de beste formats. Voor een LinkedIn bedrijfspagina is het slim om verschillende soorten content en formats te gebruiken, zo blijkt uit onderzoek. 

Hierbij kun je het beste zowel video content als blogs en presentaties delen. Dit kan zorgen voor een groei van 20% met betrekking tot views van jouw content. Vooral video content wordt door LinkedIn beloond met extra veel bereik.

Formats die het slechter doen op een LinkedIn bedrijfspagina zijn evenementen (-15%) en polls (-60%). Deze wil je dus misschien wat vaker vermijden. Wij raden aan om vaker blogs (artikelen) te posten, hiermee verhoog je het bereik namelijk met zo’n 20%.

Company messaging en branding

Daarnaast zou je contentstrategie moeten bestaan uit krachtige messaging en branding

Ook op je LinkedIn bedrijfspagina wil je laten zien waar je bedrijf voor staat en welke doelen het nastreeft. 

Houd hierbij rekening dat er consistentie zit in je LinkedIn content en website content, zowel qua copy als look and feel

Denk daarom na over het volgende bij het maken van LinkedIn content:

 • Welke boodschap wil je overbrengen?
 • Wat is je positionering?
 • Welke merkidentiteit wil je uitdragen?
 • Wat zijn de missie en visie van jouw bedrijf?

Grijp bij elke post terug naar de antwoorden op bovenstaande vragen, zodat je consistentie in je merkidentiteit kunt garanderen.

Interactie vanuit je LinkedIn bedrijfspagina

Hoe creëer je genoeg interactie vanuit je LinkedIn bedrijfspagina? 

Daar is een slimme hack voor. 

Zo is uit onderzoek gebleken dat het plaatsen van minimaal 10 comments in 1 week een LinkedIn bedrijfspagina een enorme impact kan hebben op de groei ervan. Dit leidt tot wel 15% meer interacties met de posts van jouw bedrijfspagina.

Om het allemaal nóg uitdagender te maken gaat het plaatsen van een comment niet heel gemakkelijk. Een comment plaatsen vanuit je LinkedIn bedrijfspagina doe je zo:

 1. Ga naar de LinkedIn post waar je een comment onder wilt plaatsen. 
 2. Selecteer vervolgens de optie 'link naar bijdrage kopiëren' door op de drie puntjes van de post te klikken.
 3. Plak de gekopieerde URL in een nieuw venster. Nu wordt automatisch je persoonlijke profiel gebruikt, maar dat wil je veranderen naar je bedrijfsprofiel. 
 4. Open hierna in een nieuw venster je LinkedIn bedrijfspagina.
 5. In de URL van deze pagina zie je een bepaald ID nummer. Kopieer deze reeks nummers.
 6. Ga terug naar het venster waar de LinkedIn post openstaat. Wijzig hier de url door /?actorCompanyId= toe te voegen met het ID nummer erachter geplakt. Klik vervolgens op Enter.
 7. De pagina verandert, dit kan je zien door de profielfoto die wijzigt naar die van je LinkedIn bedrijfspagina. 
 8. Ready to go: commenten maar! 

Maak het jezelf gemakkelijker door de gebruikte code op een plek op te slaan waar je makkelijk bij kan, bijvoorbeeld op de plek waar jij je LinkedIn contentplanning bijhoudt. 

Hiermee kan je elke week een moment pakken om als bedrijf comments achter te laten op een paar relevante posts in jouw vakgebied.

Ook de perfecte LinkedIn bedrijfspagina opzetten?

Wij maken marketing toegankelijk voor bedrijven die willen groeien en daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Zullen we eens van gedachten wisselen?
maak een praatje