Doe de Growth Scan
Important Announcement
Top bars don’t need to be tiny you know. Check out this one.
Trends
July 27, 2021

Zo krijg je meer Clubhouse volgers [5 tips]

De populariteit van audio-only social media platform Clubhouse groeit enorm. Het aantal Clubhouse gebruikers is in enkele maanden tijd van 200 duizend naar ruim zes miljoen gegroeid. Reden genoeg om dit nieuwe medium te bestuderen.

Het lijkt erop dat Clubhouse een interessant marketingkanaal is om dieper in te gaan op specifieke onderwerpen. Je kunt eenvoudig een room starten met een aantal bekenden. Om het ook echt de moeite waard te maken is het wel fijn als er zo veel mogelijk mensen meeluisteren.

De volgende tips helpen je meer volgers te krijgen op Clubhouse zodat straks ook jouw rooms vol met publiek zitten.

Schrijf een aantrekkelijke bio

Dit is meer dan de open deur die je misschien verwacht. Het schrijven van een aantrekkelijke bio is essentieel om je aantal volgers op Clubhouse te vergroten.

Waarom?

Zodra een evenement of room begint, kijken mensen vaak even wie er allemaal aanwezig zijn. Je kunt eenvoudig op de foto’s van het publiek klikken, waarna je een snelle weergave van het profiel te zien krijgt. Als daar een relevante bio staat die ook nog eens aansluit bij het onderwerp van de room vergroot het de kansen dat mensen jou ook zullen volgen.

Maak je bio relevant aan de room

Woon rooms bij van mensen die jou ook volgen

Als je wordt gevolgd door een van de sprekers in een room, dan kom jij boven het normale publiek te staan. Jouw profielfoto krijgt dus een prominente plek. Dit zorgt ervoor dat meer mensen je profiel bekijken. Als je bio ook nog eens op orde is kan het hard gaan.

Wil je het nog slimmer aanpakken? Zorg er dan voor dat je wordt gevolgd door iemand met veel volgers, het liefst een bekend persoon. Zodra zij een room starten kom jij als een van de weinigen bijna helemaal bovenaan te staan. Aangezien mensen altijd geïnteresseerd zijn in het netwerk van bekende mensen, maak je slim gebruik van het netwerkeffect.

Rooms met bekende mensen hebben doorgaans een groter publiek (logisch)

Maak er een evenement van

Heb je een goed thema voor een room bedacht? Pak dit dan aan als het organiseren van elk ander evenement. Een webinar zet je ook niet zomaar live, daar komt vaak weken voorbereiding bij kijken. Clubhouse is stukken laagdrempeliger dan een webinar. Een paar dagen voorbereiding is dan ook vaak al voldoende.

Nodig andere sprekers uit, maak een ClubLink aan en ontwerp een plaatje ter promotie. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat mensen van tevoren op de hoogte zijn en tijd kunnen inplannen om te luisteren.

Een uniek plaatje ter promotie van je Clubhouse evenement

Promoot jezelf op andere kanalen

Als je nog niet zo veel volgers hebt en je weet nog niet goed waar je een room over wilt starten, kun je beginnen met jezelf promoten op social media. LinkedIn is hier een goede plek voor, vanwege het viral effect (zie voorbeeld) wanneer mensen comments plaatsen. Een tip: heb je nog invites over? Deel dit ook in je post en zie de comments binnenstromen.

Nodig jezelf uit als spreker

Heb je mensen in je netwerk die al een groot bereik hebben op Clubhouse? Stel voor om samen een evenement op te zetten. Dit heeft meerdere voordelen:

  • Je bent zelf een van de sprekers
  • Jouw netwerk kan een push notificatie ontvangen wanneer je begint
  • Je kunt jezelf introduceren voor een groot publiek
  • Door het woord te nemen kun je jouw unieke inzichten en kennis delen

Op deze manier maak je slim gebruik van andermans netwerk, een van de meest gebruikte principes binnen growth marketing.

Heb je nog meer tips?

Laat het ons weten door een mail te sturen naar hello@unmuted.com

Zullen we elkaar volgen?

👋👋👋


Ook aan de slag met Clubhouse marketing?

Wij maken marketing toegankelijk voor bedrijven die willen groeien en daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Zullen we eens van gedachten wisselen?
maak een praatje