Doe de Growth Scan
Important Announcement
Top bars don’t need to be tiny you know. Check out this one.
typisch geval van een klant

MisterGreen

Een Tesla-leasemaatschappij met grote plannen en de ambitie om de wereld te verduurzamen. Lees over de transitie van traditionele sales naar verkopen via een digitaal platform.

Toen Mark Schreurs en Florian Minderop in 2008 met MisterGreen begonnen, hadden ze geen flauw idee van de impact die ze gingen maken. Hun missie? Het versnellen van de transitie naar duurzame mobiliteit. Het bedrijf leeft voor elektrisch vervoer en ademt Tesla.

Wat maakt MisterGreen speciaal?

Waar de meeste leasemaatschappijen voor een zeer traditionele manier van verkopen kiezen, heeft MisterGreen voor een innovatievere aanpak gekozen.

Via een reeks experimenten is uiteindelijk een volledig digitale lease configurator gebouwd. Dit platform geeft klanten de mogelijkheid om een Tesla samen te stellen, het contract aan te passen, een persoonlijke en financiële check uit te voeren binnen 5 minuten vanaf hun smartphone. Er komt geen papierwerk bij kijken, geen mailtjes van verkopers, alles kan digitaal.

Petrolheads hebben benzine door hun aderen lopen, wij elektriciteit."

Mark Schreurs, co-founder

Hoe heeft Growth Marketing MisterGreen geholpen?

Zoals bij de meeste commerciële bedrijven was het sales team van MisterGreen verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe contacten. Daarnaast waren de accountmanagers ook verantwoordelijk voor het opleiden van de klant en voor het nodige papierwerk. Dit proces werkte in het begin prima, maar toen het bedrijf begon te groeien werd de hoeveel niet-sales werk steeds groter.

Met behulp van enkele marketing tools hebben we delen van het verkoopproces weten te automatiseren. Door Facebook en Google advertenties in te zetten die geïnteresseerden naar een landingspagina leidde, konden we nieuwe offerte aanvragen genereren.

Deze nieuwe leads kregen automatisch een mailtje met daarin een call to action naar een Typeform formulier. In dit formulier konden mensen hun voorkeuren doorgeven wat normaalgesproken aan de telefoon gebeurde. Na het invullen van het formulier werd er een digitale offerte verstuurd met behulp van HelloSign.

Geloof het of niet maar al na de eerste dag dat dit systeem live stond kwam er een getekende offerte binnen. Een goed resultaat.

MisterGreen's PoC marketing tool stack
MisterGreen's marketing tools

Van funnel naar digitaal platform

Wat we hadden opgezet was in feite een 'marketing funnel' waarmee we konden aantonen dat mensen bereid zijn om digitaal een leasecontract af te sluiten.

Omdat je liever niet een bedrijf bouwt op een 'marketing funnel' werd de volgende stap geïntroduceerd: het bouwen van een volledig digitaal lease platform. In eerste instantie in samenwerking met development agency Incentro en later met een in-house team.

MisterGreen's Tesla lease configurator

Vraag creëeren met visuele advertenties

Door visuele advertenties op Facebook en Instagram in te zetten konden we meer brand awareness genereren. Dit leidde tot meer zoekopdrachten zoals 'tesla mistergreen' waar MisterGreen natuurlijk hoog voor scoorde.

Met behulp van deze aanpak hebben we het aantal offerte aanvragen per maand met 800% kunnen groeien. Een ongekende prestatie die het platform maar ook het sales team overspoelde met werk.

Professionele zelfgemaakte foto's voor advertenties en branding

Content marketing en SEO

Dat er een enorme vraag naar het merk Tesla was, moge duidelijk zijn. Om die reden wilden we zo veel mogelijk relevant zoekverkeer naar de website van MisterGreen leiden.

Met behulp van geschreven content en SEO kwamen maandelijks duizenden mensen op de website van MisterGreen terecht.

In de laatste fase hebben we het team getraind hoe ze de beste onderwerpen konden vinden en hoe ze dit moesten aanpakken qua inhoud.

Hoog in Google ranken voor belangrijke zoekwoorden

Een duurzamere wereld ligt in het verschiet

Als MisterGreen groeit, wordt de wereld beter. Gelukkig staat er inmiddels een stabiele leasemaatschappij die niet zomaar verdwijnt. Ze hebben Growth Marketing omarmd en toegevoegd aan hun innovatieve DNA. We kijken er naar uit om te zien welke resultaten ze in de komende jaren zullen boeken.

En nog zo'n succesverhaal...
klanten

Returnista

Tijdens de coronacrisis ontstond er een grote kans voor Returnista. Lees meer over hoe we hier slim op ingespeeld hebben met verschillende campagnes en tactieken.

lees verhaal

Lid van de Club worden?

Wil je meer met marketing doen maar weet je nog niet precies wat? Word lid van The Experiments Club en maak op een laagdrempelige manier kennis met onze marketingwereld.

Join the club
contact opnemen
Pijl