Doe de Growth Scan
Important Announcement
Top bars don’t need to be tiny you know. Check out this one.
typisch geval van een klant

Returnista

Tijdens de coronacrisis ontstond er een grote kans voor Returnista. Lees meer over hoe we hier slim op ingespeeld hebben met verschillende campagnes en tactieken.

Returnista heeft als missie om het retourproces van webwinkels te verbeteren om een manier die bijdraagt aan de klanttevredenheid, de omzet en het verminderen van onnodige retouren.

Na drie succesvolle jaren voor Returnista was het tijd om meer systematisch aan de slag te gaan met marketing. Met zo'n 500 prachtige klanten en een platform dat naadloos integreert met webshops, was er geen beter startpunt voor Returnista om op grotere schaal nieuwe klanten aan te trekken. Een goed moment om met Growth Marketing aan de slag te gaan dus.

"Het is erg mooi om te zien dat mensen nu zelf een demo aanvragen die wij anders met een koud belletje hadden moeten benaderen. Dit maakt het sales proces een stuk makkelijker."

Jasper Vloedgraven, Sales Manager

Sales ondersteunen met marketing

Met slechts een handjevol leads per week, moest het sales team nog steeds veel outbound campagnes opzetten. Hoewel deze campagnes altijd erg succesvol waren, bleek het niet de meest gewenste aanpak.

Wij hebben Returnista geholpen om een systeem te maken dat zich automatisch op de juiste doelgroep richtte en daar leads uit haalde. Door dit te combineren met een brand awareness campagne gedurende het sales proces, wisten we zeker dat Returnista top of mind zou blijven.

Adverteren op Facebook en Instagram

Het versterken van het merk door content

Het team van Returnista wist werkelijk alles van e-commerce retouren. Helaas werd hier nog maar weinig over gedeeld op de website en social media. Website bezoekers konden dus nauwelijks iets nieuws leren en bleven niet echt hangen.

Het lag voor de hand om te starten met content marketing. Eerst hebben we een aantal content ideeën uitgewerkt waar al naar werd gezocht in Google. Deze kwamen op een gedeelde online backlog te staan met alle informatie over het onderwerp, belangrijke zoekwoorden en bronnen. Vervolgens zijn we daarover gaan schrijven in samenwerking met een goede freelance schrijver.

Elke twee weken kwam er een nieuw artikel op de blog

Hoewel het het ranken voor bepaalde zoekwoorden in Google zeker belangrijk was, was de content zelf ook zeer geschikt om campagnes omheen te maken. Van het versturen van een nieuwsbrief tot het inzetten van retargeting advertenties.

Het schrijven van content bleek een waardevolle strategie omdat de leads met steeds meer voorkennis kwamen opdagen tijdens sales gesprekken.

De felbegeerde #1 positie in Google

Aan de slag met Account Based Marketing

De meeste B2B bedrijven hebben een specifiekere doelgroep dan een B2C bedrijf. Vaak is er sprake van een duidelijke niche. Het loont om je marketinginspanningen zo gericht mogelijk op jouw doelgroep in te zetten.

Voor Returnista hebben we gebruik gemaakt van een LeadInfo, een handige tool waarmee je kunt zien welke bedrijven jouw website bekijken. Met een aantal slimme trigger instellingen konden we het sales team realtime op de hoogte brengen wanneer een bepaald bedrijf minimaal 30 seconde op de website actief was.

Daarnaast werkten we met het lead generatie formulier waarmee website bezoekers eenvoudig een bel afspraak konden inplannen.

LeadInfo's lead generatie formulier

Daarnaast werkten we met het lead generatie formulier waarmee website bezoekers eenvoudig een bel afspraak konden inplannen. Dit bleek een effectieve manier om meer leads uit de bestaande website bezoekers te halen.

"Voordat we de samenwerking met Unmuted aan gingen, deden we niet al te veel met marketing. Dat er nu steeds meer bedrijven bij ons komen aankloppen en we regelmatig experimenteren vind ik enorm waardevol."

Quinten Muller, Co-founder

Het bijhouden van resultaten

Om er zeker van te zijn dat de initiatieven waar we aan werkten ook echt impact had op het bedrijfsresultaat hebben we Google Analytics goed geïmplementeerd. In het geval van Returnista was vooral het aanvragen van demo's een belangrijke factor.

Door Google Analytics zo in te stellen dat je deze conversie perfect kon bijhouden én kon zien waar de leads vandaan kwamen, konden we goed een vinger aan de pols houden.

Conversiepercentage van de demo aanvragen

Een mooie toekomst voor Returnista

Recent heeft Sprout Returnista opgenomen in hun Challenger50 lijst. Deze lijst bestaat uit de 50 meest innovatieve en snelgroeiende bedrijven uit Nederland. Een prestatie om trots op te zijn.

Met klanten als Asos, Loavies en Decathlon is er geen twijfel over mogelijk dat de groei van Returnista de aankomende jaren flink zal toenemen. Om de commerciële resultaten van Returnista te maximaliseren zal Unmuted het team blijven ondersteunen.

En nog zo'n succesverhaal...
klanten

MisterGreen

Een Tesla-leasemaatschappij met grote plannen en de ambitie om de wereld te verduurzamen. Lees over de transitie van traditionele sales naar verkopen via een digitaal platform.

lees verhaal

Lid van de Club worden?

Wil je meer met marketing doen maar weet je nog niet precies wat? Word lid van The Experiments Club en maak op een laagdrempelige manier kennis met onze marketingwereld.

Join the club
contact opnemen
Pijl