Content marketing

Door goede content te schrijven kun je potentiële klanten aantrekken als lezer en een goede indruk achterlaten. In combinatie met een goede strategie en bijbehorende tactieken is het mogelijk om van lezers nieuwe leads en uiteindelijk klanten te maken.

Wat is content marketing?

Wanneer het aankomt op marketing strategieën zal elk zichzelf respecterend bedrijf ook content marketing moeten overwegen. 

Content marketing is een strategische aanpak die zich focust op het creëren en verspreiden van waardevolle, relevante en consistente content om een specifiek publiek aan te trekken. Dit publiek moet duidelijk gedefinieerd zijn om content marketing succesvol te laten zijn.

Waarom is content marketing belangrijk voor jouw bedrijf?

Het uiteindelijke doel van content marketing is om het aangetrokken publiek aan te zetten tot het uitvoeren van een winstgevende handeling. Deze handelingen kunnen bestaan uit het invullen van een contact formulier, het inschrijven voor jouw email marketing nieuwsbrief of het uitproberen van je dienst of service. 

Met content marketing maak je van jouw bedrijf een mediabedrijf - iets waar je niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. De resultaten hiervan, zeker op het gebied van SEO en organisch webverkeer, zijn namelijk cumulatief. Dit betekent dat, hoewel groei in eerste instantie langzaam zal zijn, je hier nog langdurig de vruchten van kunt plukken.

Wat is een goede B2B content marketing strategie?

Om een goede B2B content marketing strategie op te zetten zul je eerst een aantal zaken moeten definiëren en formuleren:

  • Een profiel van jouw ideale klant (ICP)
  • Het probleem dat jouw product of dienst voor hen oplost (JTBD)
  • Welke vraagstelling indicatief zijn voor de aanwezigheid van dit probleem
  • In welke fase van de buyer’s journey je elk van deze vragen stelt
  • Welk type content deze vragen het best kunnen beantwoorden

Op basis hiervan zet je een content marketing strategie uiteen. Deze vertaald zich weer in een kalender en backlog waar je content schrijvers mee aan de slag kunnen.

Hoe wij content marketing inzetten om jouw bedrijf te laten groeien

In samenwerking met jouw bedrijf stellen we eerst vast wat de belangrijkste pijnpunten en mogelijkheden zijn. Door middel van het uitvoeren van een Growth Scan inventariseren we waar jouw bedrijf de zaken al op orde heeft en waar verbetering mogelijk is. 

We formuleren een aantal content marketing projecten die kunnen worden ingezet om meer omzet te genereren. In overleg stellen we samen vast welke projecten de grootst mogelijke impact tegen de laagst mogelijk kosten zullen hebben. 

Hierna implementeren onze content specialisten de gekozen content marketing projecten - eventueel in samenwerking met in-house marketers binnen jouw bedrijf.

We houden het verloop en de prestaties per content marketing project natuurlijk strak in de gaten. Dit helpt bij de laatste fase van onze content marketing dienst: optimalisatie. 

Loopt een project niet zo lekker? We maken meteen aanpassingen, of steken onze energie in projecten die wél presteren. Door deze aanpak kunnen we goedlopende projecten snel op schalen om vervolgens met nieuwe projecten te experimenteren.

Het perfecte recept voor ononderbroken groei met content marketing!

Advies van Unmuted over je content marketing strategie

"Door regelmatig goede content te schrijven kun je op de korte termijn mooie campagnes maken op social media en via email. Op de lange termijn kun je ook jouw doelgroep aantrekken via Google."

Ook aan de slag met content marketing?

Impact korte termijn:
7.0
Impact lange termijn:
9.5
Schaalbaarheid:
7.5
Wij helpen bedrijven groeien. Groot, klein of daar tussenin, dat maakt niet uit. Onze aanpak is proactief en pragmatisch. Wil je kennis maken en erachter komen wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Ook aan de slag met content marketing?

Blijf niet achter. Wij investeren 30 minuten zodat jij er kosteloos achter kunt komen of jouw bedrijf sneller kan groeien.