Email marketing

Email marketing is een strategie waarbij het verzenden van emails naar potentiële en bestaande klanten centraal staat. Een effectieve marketing email converteert prospects tot klant en veranderen eenmalige klanten in enthousiaste fans van jouw merk.

Hoe werkt email marketing?

Ondanks de opkomst van sociale media is email marketing nog steeds een van de meest effectieve manieren om je publiek te bereiken. Voor de meeste bedrijven is email geen optioneel marketing kanaal, maar een essentieel onderdeel van de digitale strategie.

Email marketing is een strategie waarbij het verzenden van emails naar potentiële en bestaande klanten centraal staat. 

Een effectieve marketing email converteert prospects tot klant en veranderen eenmalige klanten in enthousiaste fans van jouw merk.

Wat zijn de voordelen van email marketing?

Van aankoopbevestigingen tot nieuwsbrieven: emails zijn een essentieel aspect van de groei van jouw bedrijf. Deze marketingtactiek richt zich op drie hoofdpijlers: 

  • Conversies
  • Merkbekendheid
  • Klantloyaliteit

Op conversie gerichte marketing emails zet je in om je producten of diensten te verkopen, en zijn dus voornamelijk bedoeld om voor meer sales te zorgen. Denk hierbij aan mails met promoties of kortingscodes, maar ook aan cold outreach om bijvoorbeeld demo’s in te plannen. 

Email marketing vergroot ook je merkbekendheid, of ‘brand awareness’ in het Engels, doordat jouw bedrijfsnaam telkens weer direct opduikt in iemands persoonlijke inbox. 

Dit is een directe, één-op-éénaanpak in vergelijking met kanalen als sociale media. Hierdoor blijft jouw bedrijf ‘top of mind’ bij je (potentiële) klanten. 

Deze directe toegang tot iemands inbox helpt ook van je huidige klanten loyale en terugkerende klanten te maken. 

Zeker voor B2B bedrijven is email newsletter marketing - naast LinkedIn marketing - de perfecte manier om positieve en constructieve relaties en uiteindelijk een echte community op te bouwen.

Wat is een goede B2B email marketing strategie?

Een goede B2B email marketing strategie valt en staat met personalisatie: het sturen van de juiste email, naar de juiste persoon, op het juiste moment.

Mocht je hier nou moeite mee hebben, probeer dan een profiel van jouw ideale klant (ICP) te maken. Dit zal je helpen om:

  • Jouw email marketing campagnes te personaliseren
  • Jouw maillijst verder te segmenteren en betere CTAs toe te voegen
  • Relevantere mails te schrijven die beter inspelen op pijnpunten en uitdagingen

Vervolgens kun je, door middel van content marketing, het schrijven en delen van educatieve content, aan de slag met gepersonaliseerde email marketing. Zorg ervoor dat de juiste persoon de juiste content te zien krijgt, tijdens de juiste fase van de klantreis. 

Vergeet ook niet regelmatig je maillijsten op te schonen, zodat je geen ongewenste emails stuurt naar ongeïnteresseerde personen. Onthoud: hoe relevanter je emails, hoe beter!

Hoe wij email marketing inzetten om jouw bedrijf te laten groeien

Allereerst stellen wij in samenwerking met jouw bedrijf vast wat de belangrijkste pijnpunten en mogelijkheden zijn. Zo zou het kunnen dat jullie sales team meer leads nodig heeft. Of dat nieuwe klanten met behulp van email marketing juist beter geactiveerd zouden kunnen worden. 

We formuleren een aantal email marketing projecten die kunnen worden ingezet om jouw doelen te behalen. In overleg stellen we samen vast welke projecten de grootst mogelijke impact tegen de laagst mogelijk kosten zullen hebben. 

Hierna nemen wij jouw tech stack onder de loep. Door het inzetten van de juiste tools kunnen wij email sequences automatiseren en ervoor zorgen dat al jouw marketing emails relevant zijn en de juiste personen bereiken op het juiste moment. 

Ook kunnen onze email copywriting specialisten jou adviseren en ondersteunen bij het schrijven van marketing emails die converteren, met helder geschreven teksten en toepasselijke CTAs. 

We houden het verloop en de prestaties van alle email marketing projecten in de gaten, en schakelen waar nodig zo snel mogelijk. Ondersteund door relevante A/B tests optimaliseren wij jouw email marketing campagnes.

Voor je het weet is ook jouw bedrijf op weg hard te groeien met email marketing.

Advies van Unmuted over je email marketing strategie

"Een sterke email newsletter strategie houdt jouw merk 'top of mind' bij huidige klanten. Het perfecte kanaal voor het delen van content en het bewijzen van jouw expertise."

Ook aan de slag met email marketing?

Impact korte termijn:
9.0
Impact lange termijn:
7.5
Schaalbaarheid:
8.0
Wij helpen bedrijven groeien. Groot, klein of daar tussenin, dat maakt niet uit. Onze aanpak is proactief en pragmatisch. Wil je kennis maken en erachter komen wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Ook aan de slag met email marketing?

Blijf niet achter. Wij investeren 30 minuten zodat jij er kosteloos achter kunt komen of jouw bedrijf sneller kan groeien.