Door op “Accepteren” te klikken, stem je in met het opslaan van cookies op je apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Hoe Wonderkind binnen 4 weken succesvol de UK betrad met Unmuted

Hoe Wonderkind al vroeg in de samenwerking met Unmuted het aantal gekwalificeerde demo aanvragen uit een nieuwe markt zag toenemen.

+€18,9K pipeline in 48 uur

Er werd kort na livegang van de LinkedIn Ads al €18,9K gekwalificeerde pipeline gegenereerd.

7.14% retargeting conversieratio

De retargeting campagnes op LinkedIn presteren ver boven de benchmark.

Vlekkeloze website migratie

Van marktspecifieke landingspagina naar een geheel vernieuwde website.

Fase
Acceleration
Fase
Foundation
Fase
Transformation

De achtergrond: sterke product/market fit, een nieuwe propositie en internationale ambities

Het op grote schaal aantrekken van kandidaten is een uitdaging voor elk staffing bureau van formaat. Met soms wel tientallen tot honderden vacatures tegelijk is het inzetten van gepersonaliseerde advertenties voor de meeste recruitment marketing teams onbegonnen werk.

Maar niet wanneer zij gebruik maken van Wonderkind. De sterke product/market fit heeft de afgelopen jaren gezorgd voor een snelle groei.

Om deze groei door te blijven zetten werd er achter de schermen aan een nieuw product gewerkt. Om te valideren of hier ook tractie op kon worden behaald werd er gekozen om een nieuwe markt te betreden: het Verenigd Koninkrijk.

Zonder in-house marketing team zocht Wonderkind een partner die meteen op hoog niveau kon instappen en de leiding kon nemen op marketingvlak. Er moest een aanvullende go-to-market strategie en een bijbehorend tactisch plan voor de uitvoering worden opgesteld.

“We keken eerst naar het neerzetten van een intern marketing team, dat had eigenlijk de voorkeur. Maar als ik nu zie wat het team van Unmuted levert dan denk ik dat we dat zelf niet sneller en beter hadden kunnen doen.” - Frank Nijmeijer, CCO

De strategie: geïsoleerde account-based marketing gericht op nieuwe markt

Om verwarring onder bestaande klanten te voorkomen en tegelijkertijd de nieuwe propositie in de markt te kunnen zetten, kozen we voor een geïsoleerde ABM strategie. Hiervoor werd een lijst met target accounts in het Verenigd Koninkrijk opgesteld, zodat wij gericht te werk konden gaan.

Vervolgens maakten wij een selectie uit een aantal van onze best presterende ABM playbooks, waar ook het bouwen van een geheel nieuwe microsite onder viel.

Door het creëren van zo’n aparte ABM website waren wij in staat gericht verkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk te genereren, zonder te hoeven toornen aan de huidige website en propositie van Wonderkind. Het was een perfect platform voor het uitvoeren van experimenten en valideren van nieuwe marketingprogramma's.

Playbooks en best practices: Strategic Messaging, ABM Website, LinkedIn Ads, ROI Calculator en creatief design

Strategic Messaging

Voordat wij aan de slag gingen met het ontwikkelen van de ABM microsite moest er eerst nog een stap terug gedaan worden. Wij wilden de nieuwe propositie van Wonderkind haarscherp in het vizier krijgen, om deze vervolgens weer te kunnen vertalen naar een ijzersterk strategisch messaging fundament. 

Zo’n messaging fundament laat zich vervolgens weer goed vertalen naar overtuigende copywriting die websitebezoekers laat converteren. In een gezamenlijke workshop haalden wij eerst de belangrijkste pijnpunten en uitdagingen van de ideale klant naar boven. 

Door deze naast de voordelen van het Wonderkind platform te plaatsen werd al snel duidelijk op welke manier wij de propositie het best konden gaan communiceren.

ABM Website

Wij kozen ervoor om de ABM microsite te bouwen in Webflow vanwege de schaalbare mogelijkheden, het moderne design en de uitstekende prestaties van dit CMS. De sitemap werd opgeknipt in een aantal versies, te beginnen met de meest essentiële pagina’s: de home-, over ons-, demo aanvraag- / bedankt-pagina's, en een productpagina.

Door slechts deze pagina’s op te nemen in de V1 van deze website, konden wij zo snel mogelijk aan de slag met het genereren van relevant webverkeer. Hierdoor werd de propositie zo snel mogelijk naar de markt gebracht, met als doel al in een vroeg stadium demo-aanvragen te creëren.

De voor conversie geoptimaliseerde demo aanvraag pagina

LinkedIn Ads

Terwijl er hard aan de ABM microsite werd gewerkt gingen wij aan de slag met het uitwerken van ons LinkedIn Ads playbook. Voor de campagneopzet kozen wij voor een tweedeling tussen een cold layer en een hot layer doelgroep. 

De ‘koude’ doelgroep, bestaande uit de lijst met onopgewarmde accounts, kreeg vervolgens vraagcreërende advertenties voorgeschoteld. Wanneer personen de website bezochten of interactie met advertenties vertoonden, werden zij onder de ‘warme’ doelgroep geschaard en kregen zij meer op conversiegerichte advertenties te zien. 

Op deze manier werd er al binnen 48 uur €18,9K ARR aan gekwalificeerde pipeline in de vorm van demo-aanvragen van relevante ICP-bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk gegenereerd. 

ROI Calculator

Hoe meer vragen en bezwaren je van tevoren kunt wegnemen, hoe beter. Om websitebezoekers een idee te geven van de return on investment die ze bij gebruik van Wonderkind kunnen verwachten, bouwden wij een ROI Calculator. Deze is zowel geëmbed op de homepage als terug te vinden via de header navigatie.

Gebruikers wordt gevraagd hun emailadres achter te laten om de berekening toegestuurd te krijgen, of kunnen via een secundaire CTA de resultaten meteen inzien. Kiezen zij voor de tweede optie, dan verschijnt ook een CTA om een demo in te plannen.

En wie wil dat nou niet, na te hebben gezien hoe ontzettend veel geld Wonderkind hen zou besparen.

De ROI Calculator op de homepage van Wonderkind

Creatief design

Ook kozen wij ervoor om creatief te werk te gaan met het design van de LinkedIn advertenties. Denk daarbij aan het gebruik van memes, duidelijke visuele weergaven van voor-/na-situaties waarbij steeds de merkidentiteit van Wonderkind bewaard gebleven werd.

Lees de rest van de klantcase onder de social advertenties

Klaar om ook een succesverhaal te worden?

Fase
Acceleration
Fase
Foundation
Fase
Transformation

Op volle toeren door: Ultieme B2B SaaS Website, SEA, SEO, en video content

Inmiddels was het team van Wonderkind zo overtuigd van de kracht van de ABM microsite die Unmuted voor hen bouwde, dat zij besloten hun gehele website te migreren en de oude website offline te halen.

Nu deze migratie voltooid is zullen wij ook gaan werken aan de executie van SEA en SEO strategieën. Voor laatstgenoemde ligt er al een gehele strategie klaar. Ook zijn de eerste stappen al gezet, de eerste artikelen al geschreven en zelfs de eerste leads al binnen. 

De SEO strategie werpt eerste vruchten af

Om dit alles nog wat kracht bij te zetten, zullen wij ook aan de slag gaan met het creëren van waardevolle video content. Deze video’s zullen op hun beurt weer uitstekend van pas komen ter ondersteuning van website content en in volgende iteraties van de LinkedIn Ads.

Klaar om ook een succesverhaal te worden?

*Komend kwartaal is er nog slechts 1 plek beschikbaar.