Door op “Accepteren” te klikken, stem je in met het opslaan van cookies op je apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Google Analytics

Google Analytics is een van de meest onderschatte data analyse tools. Bijna elke website maakt er gebruik van maar bijna niemand gebruikt deze tool zoals het zou moeten. Met wat simpele aanpassingen kun je bijhouden waar je conversies vandaan komen. Zo weet je straks precies wat er goed gaat en waar de ruimte voor verbetering ligt.

Pricing

Goedkoop
Gemiddeld
Duur
Free trial optie
Geen free trial

Hoe werkt Google Analytics?

Google Analytics beschikt over veel verschillende onderdelen. Deze onderdelen meten onder andere waar je websitebezoekers vandaan komen, wat hun gedrag is op de website en welke acties (oftewel: conversies) zij voltooien op je website. Deze metingen zijn te vinden onder de onderdelen Doelgroep, Acquisitie, Gedrag, Conversies en E-commerce.

Wat maakt Google Analytics zo krachtig?

Welke website maakt er geen gebruik van? In de praktijk zie je echter dat het merendeel van de gebruikers geen gebruik maken van de volledige potentie die Google Analytics biedt. Een paar aanpassingen zorgen er voor dat je precies kunt bijhouden waar je conversies vandaan komen, en waar ruimte voor optimalisatie ligt. Google Analytics geeft je daarnaast een aardig beeld van je doelgroep. Geslacht, leeftijd, gender, geografische gegevens en affiniteiten van je websitebezoekers. Dit is allemaal terug te vinden onder de rapporten: Doelgroep, Acquisitie, Gedrag, Conversies en E-commerce.

Ook aan de slag met de meest krachtige B2B marketing tools?

*Komend kwartaal is er nog slechts 1 plek beschikbaar.