Door op “Accepteren” te klikken, stem je in met het opslaan van cookies op je apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Google Search Console

Wij zijn dol op de Google Search Console (GSC) en met een goede reden! Het is een gratis tool waarmee je de zoekprestaties en de technische SEO-gezondheid van je website kunt volgen. Het rapporteert over verschillende statistieken, van zoekweergave en gebruikte termen tot gebruikerservaring. Dit kan je helpen je site te verbeteren en meer verkeer via Google te genereren. Met GSC kun je onder andere bekijken hoe je site presteert, zien welke pagina's Google überhaupt kan vinden en indexeren. Maar ook sitemaps en individuele URLs indienen voor crawlen. Daarnaast is het een krachtige tool voor het ontdekken van technische verbeterpunten op gebied van SEO.

Pricing

Goedkoop
Gemiddeld
Duur
Free trial optie
Geen free trial

Hoe werkt Google Search Console?

De GSC stelt je in staat om de vindbaarheid in Google's zoekresultaten te volgen, problemen op te lossen en waardevolle inzichten te verkrijgen. Belangrijke functies zijn te vinden in het tabblad ‘prestaties’ waar je zoekwoorden, klikken, vertoningen en je positie kunt bekijken. Daarnaast biedt het ‘index’ gedeelte inzicht in technische problemen die de indexering van je website beïnvloeden. Zo vind je er meer over je site-vitaliteit, mobiele bruikbaarheid en gestructureerde gegevens.

Wat maakt de Google Search Console zo krachtig?

We willen er niet meer woorden aan vuil maken, het is een onmisbare tool om je website prestaties te monitoren en mogelijke problemen op te lossen. De combinatie van zichtbaarheid in Google samen met gebruikte zoektermen en technische elementen maken het een onmisbare tool voor je content marketing strategie.

Ook aan de slag met de meest krachtige B2B marketing tools?

*Komend kwartaal is er nog slechts 1 plek beschikbaar.