Door op “Accepteren” te klikken, stem je in met het opslaan van cookies op je apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Hoe start je met B2B LinkedIn marketing?

15/11/2023
6
min leestijd
Hoe start je met B2B LinkedIn marketing?
8/9/2022
6
min leestijd

Wat is LinkedIn marketing?

LinkedIn marketing is het proces van het gebruik van LinkedIn om verbindingen te maken, leads te generen, naamsbekendheid te vergroten, zakelijke relaties te stimuleren, content te delen en verkeer naar jouw website te sturen.

LinkedIn is tegenwoordig een integraal onderdeel van de marketingstrategieën van veel succesvolle bedrijven, omdat het zo effectief kan zijn bij het uitbreiden van professionele netwerken.

Waarom is LinkedIn marketing juist belangrijk voor B2B bedrijven?

Over de hele wereld steken B2B marketers vertrouwen in het LinkedIn platform. Dit komt omdat LinkedIn met zijn 706+ miljoen leden, 55+ miljoen bedrijven, actief in meer dan 200 landen, ‘s werelds grootste professionele sociale netwerk is:

  • Elke seconde melden zich 3 professionals aan om lid te worden van LinkedIn
  • LinkedIn leden tonen meer dan 1 miljard keer per maand een interactie met een bedrijfsprofiel
  • 80% van B2B marketers geven aan liever advertentiebudget uit te geven aan LinkedIn dan op elk ander social platform

Als 's werelds grootste online professionele netwerk is LinkedIn inherent B2B-gericht. Het is waar professionele relaties worden gesmeed, carrières worden ontwikkeld en zaken wordt gedaan.

Ook in 2021 willen B2B-marketers hoge kwaliteit leads genereren en die leads converteren naar daadwerkelijke klanten. De gerichte targeting mogelijkheden van het LinkedIn platform versnellen dat proces aanzienlijk.

Wat is een goede LinkedIn marketing strategie?

Om het meeste te halen uit LinkedIn marketing zul je een aantal stappen moeten volgen. Een goede strategie valt en staat bij het vinden van jouw ideale publiek. Heb je dit publiek gedefinieerd? Spreek vervolgens dit publiek aan met waardevolle content, om op deze manier je marketingdoelen te behalen.

Nog beter: maak LinkedIn onderdeel van jouw account-based marketing (ABM) strategieën. Hierbij ga je op zoek naar jouw ideale klanten, en gebruik je LinkedIn om de meest directe vorm van marketing toe te passen.

Om een goede LinkedIn-marketingstrategie op te zetten moet je deze stappen volgen:

  • Stel je LinkedIn marketingdoelen vast
  • Definieer vervolgens je doelgroep
  • Optimaliseer en promoot je bedrijfspagina
  • Maak waardevolle content (en deel deze)
  • Gebruik afbeeldingen en andere media in jouw content
  • Zet LinkedIn advertenties in

Met een goed doordachte LinkedIn marketing strategie kun je jouw ideale B2B klanten vinden, en bereiken met thought leadership content. Door middel van content marketing op LinkedIn vergroot je niet alleen significant je naamsbekendheid, uiteindelijk leidt het ook tot meer websiteverkeer, meer leads, én meer klanten.

Hoe wij LinkedIn marketing inzetten om jouw bedrijf te laten groeien

Samen met jou stellen we eerst vast waar de belangrijkste mogelijkheden liggen om jouw bedrijf met LinkedIn marketing te laten groeien. Zo zullen we eerst een Growth Scan uitvoeren om te identificeren waar jullie marketing pijnpunten liggen en waar de zaken al op orde zijn.

Op basis van deze resultaten stellen we een aan LinkedIn marketing projecten voor die kunnen worden ingezet voor groei.

"Voor B2B bedrijven is LinkedIn marketing een must. Jouw ideale doelgroep is aanwezig én actief op dit platform. De uitdaging? Het delen van de juiste content met de juiste personen." Pauline Lubbe

Problemen met merkbekendheid? Dan zetten we LinkedIn advertenties in die focussen op brand awareness. Lukt het maar niet die key accounts binnen te slepen? Wij denken een account-based marketing campagne voor je uit waar je u tegen zegt.

In overleg bepalen we vervolgens welke projecten we zullen prioriteren. Hierbij wegen we voornamelijk de impact van deze projecten af tegen de kosten.

Door het verloop en de prestaties van deze projecten goed in de gaten te houden kunnen we aan de slag met waar we echt goed in zijn: optimaliseren. Door vroeg te testen en te kijken wat écht werkt kunnen we successen makkelijk opschalen.

Op die manier bereik jij zo snel mogelijk al jouw LinkedIn marketingdoelen!

Starten met LinkedIn marketing?

Wil je aan de slag met het marketing proces waar je wel van gaat groeien? Plan een vrijblijvend gesprek in en we laten je zien hoe.

Volg je ons al?
Inhoudsopgave
Inhoudsopgave
Ontvang highlights uit de House of Demand podcast direct in je inbox
Welkom, je bent in the house 😎
Yikes! Daar ging iets mis, probeer het nog een keer

Klaar om ook een succesverhaal te worden?

*Komend kwartaal is er nog slechts 1 plek beschikbaar.