Door op “Accepteren” te klikken, stem je in met het opslaan van cookies op je apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Hoe start je met B2B social media advertising?

15/11/2023
6
min leestijd
Hoe start je met B2B social media advertising?
15/9/2022
6
min leestijd

Wat is social media advertising?

Met social media advertising draai je advertenties die worden weergegeven aan gebruikers van social media platforms zoals Facebook, Instagram of LinkedIn. Omdat social media platformen erg goed zijn in het creëeren van gesegmenteerde gebruikersprofielen op basis van gedrag, kun je heel precies de juiste doelgroep bereiken.

Bedrijven kunnen hun merk promoten of hun producten en diensten verkopen met zeer relevante advertenties. Met social media advertising laat je dus gemakkelijk de juiste advertentie uitingen zien aan het juiste publiek en op het juiste moment van de klantreis.

Wat zijn de voordelen van adverteren op social media?

Jij wilt natuurlijk dat jouw advertenties getoond worden, daar waar je doelgroep zich bevindt.

Met 2.85 miljard (!) maandelijks actieve gebruikers is de kans groot dat jouw klanten ook op Facebook zitten. Maar ook Instagram heeft 1.074 miljard gebruikers. En op LinkedIn kun je inmiddels meer dan 756 miljoen professionals bereiken.

Het is dus logisch dat social media advertising het beste rendement op je investering (ROI) oplevert. Verdere voordelen van adverteren op social media:

 • Snelheid
  Resultaten behalen via andere kanalen kost meer tijd. Content marketing en SEO werpen meestal pas na verloop van tijd hun vruchten af.
 • Segmentatie
  Door uitgebreide gebruikersprofielen kun je laser scherp inzoomen op de juiste doelgroep. Of bijvoorbeeld websitebezoekers opnieuw bereiken.
 • Kosten
  De kosten van adverteren op social media zijn over het algemeen laag, maar de resultaten juist weer erg consistent. Dit helpt je duidelijke forecasts op te stellen.
 • Conversies
  Je kunt je advertenties optimaliseren voor conversies. Of je nou meer sales, inschrijvingen, of leads nodig hebt.
 • Merkbekendheid
  Social media advertising is een krachtig middel om jouw merk zichtbaar te maken onder je doelgroep. Dit draagt bij aan een betere branding en naamsbekendheid.

Dit zijn slechts een handvol voordelen van adverteren op social media. Jouw daadwerkelijke successen hangen echter grotendeels af van een goed opgezette strategie.

Wat is een goede B2B social media advertising strategie?

Afhankelijk van waar jouw doelgroep zich bevindt, zul je een platform moeten kiezen om op te adverteren. Dit zijn de meest populaire social media platforms om op te adverteren:

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • TikTok
 • LinkedIn
 • Reddit

B2B bedrijven zullen het meeste baat hebben bij adverteren op een professioneel social media platform als LinkedIn, maar moeten de kracht van het Facebook netwerk niet onderschatten.

Verder is het voor B2B bedrijven essentieel om de klantreis goed uitgestippeld te hebben, en advertenties hierop te laten aansluiten. Zo kun je bijvoorbeeld je content marketing strategieën ondersteunen met adverteren op socials.

Denk hierbij aan het aanbieden van relevante, educatieve content aan potentiële klanten in een vroeg stadium van de klantreis, voordat je overgaat tot meer op conversiegerichte advertentie strategieën.

"Door te experimenteren met creatives en goed op de prestaties van je ad campagnes te letten, kun je blijven optimaliseren." Pauline Lubbe

Hoe wij social media ads inzetten om jouw bedrijf te laten groeien

Samen nemen we jouw uitdagingen, doelstellingen en klantreis onder de loep. We gaan kijken welke mogelijke campagnes het beste aansluiten bij jouw doelstellingen en doen onderzoek naar bewezen strategieën.

Op basis van dit onderzoek stippelen we een plan uit waar we ook op de lange termijn nog consistente groei van kunnen verwachten.

Nadat we een grondige strategie hebben opgesteld waar we jouw doelen mee gaan behalen, gaan we aan de slag met het maken van de advertentie uitingen zelf. Hierbij werken we met jouw in-house design team of onze eigen design specialisten om ervoor te zorgen dat alle visuele aspecten er goed en overtuigend uit zien.

Hebben we goedkeuring voor de advertentieteksten, ontwerpen en algehele strategie? Wij zetten onze advertentie specialisten aan het werk en beginnen met de eerste campagne.

Dit houden we natuurlijk goed in de gaten, zodat we de succesvolle advertenties op kunnen schalen waar nodig.

Op die manier optimaliseren we het rendement van jouw social media advertising campagnes.

Ook beginnen met adverteren op social media?

Wil je aan de slag met het marketing proces waar je wel van gaat groeien? Plan een vrijblijvend gesprek in en we laten je zien hoe.

Volg je ons al?
Inhoudsopgave
Inhoudsopgave
Ontvang highlights uit de House of Demand podcast direct in je inbox
Welkom, je bent in the house 😎
Yikes! Daar ging iets mis, probeer het nog een keer

Klaar om ook een succesverhaal te worden?

*Komend kwartaal is er nog slechts 1 plek beschikbaar.