Door op “Accepteren” te klikken, stem je in met het opslaan van cookies op je apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

10 demo pagina’s die converteren

8/3/2024
8
min leestijd
10 demo pagina’s die converteren
26/10/2023
8
min leestijd

Demo’s zijn een uitgelezen kans voor potentiële klanten om kennis te maken met jouw bedrijf. De meeste demo pagina’s bevatten standaard een formulier.

Nu wil je natuurlijk dat mensen op deze pagina converteren. Maar wat kun jij als bedrijf doen om deze kans te vergroten?

In dit artikel lichten wij onze 10 favoriete demo pagina’s toe, in de hoop dat jij hier wat inspiratie uit kunt halen. 

Wat is een demo pagina? 

Een demo pagina is een aparte landingspagina op een website, waarop potentiële klanten zich kunnen aanmelden om een voorproefje te krijgen van een product.

Vaak wordt er tijdens een demo het product laten zien door iemand van sales en is er ruimte voor vragen. 

Waarom is een demo pagina in B2B SaaS zo belangrijk? 

B2B SaaS bedrijven werken vaak met complexere producten, waar ook een onboarding proces bij komt kijken. Niet iets wat een bedrijf dus zomaar even aanschaft. Er komt veel kijken bij de koopreis van B2B SaaS.

Klanten doen eerst zelf onderzoek, maken vergelijkingen tussen verschillende bedrijven en willen zeker weten dat ze de goede keuze maken. Het is immers andermans geld dat wordt uitgegeven.

Het liefste wil je met zo veel mogelijk potentiële klanten in gesprek gaan om hen ervan te overtuigen dat zij voor jouw product moeten kiezen. Een goede demo pagina kan het verschil maken tussen een gesprek met een potentiële klant of een gemiste kans.

Wat kan er niet ontbreken aan een goede demo pagina? 

Het doel van een goede B2B SaaS demo pagina is dat mensen die deze bezoeken ook daadwerkelijk een gesprek inplannen.

Er zijn een aantal dingen die je kunt toevoegen aan jouw demo pagina om dit zoveel mogelijk te stimuleren: 

  • Social proof
  • Pricing 
  • Key features 
  • Wat iemand kan verwachten van een demo

Voorbeeld: wireframe van een goede demo pagina

Bekijk hier een wireframe van een goede demo pagina. De testimonial zal in dit voorbeeld waarschijnlijk pas na scrollen zichtbaar worden. Houd rekening met dit soort nuances wanneer jij jouw demo pagina ontwerpt.

10 Voorbeelden van demo pagina’s die converteren 

Ter inspiratie verzamelden wij 10 van de, naar onze mening als experts op het gebied van B2B SaaS marketing, beste demo pagina’s die we konden vinden.

1. Customer.io 

Customer.io is een e-mailmarketingplatform waarmee je e-mails, pushmeldingen, marketingberichten en meer kunt versturen. De tool doet dit geautomatiseerd of creëert hiervoor triggers.

Dit kan met verschillende doeleinden: van upselling tot een welkom bericht. Customer.io maakt dit super makkelijk door alle klantgegevens op één plek te verzamelen.

Wat opvalt aan de demo pagina van Customer.io is de social proof die meteen zichtbaar is.

Zo zie je meteen dat meer dan 5.500 andere bedrijven ook gebruik maken van de tool en als je een klein beetje naar beneden scrollt zie je een aantal G2 badges. Deze stralen ook autoriteit uit.

2. Toggl

Toggl is een time-tracking tool die je gemakkelijk als Chrome-extensie kan toevoegen. De tool helpt je door middel van verschillende labels en categorieën inzicht te krijgen in hoe je jouw tijd besteedt.

Dit is ideaal voor bedrijven die bij willen houden hoeveel uur zij aan een project hebben gewerkt en dit zo correct kunnen factureren.

Door middel van de custom pricing mogelijkheden zie je in één oogopslag hoeveel betaald werk je hebt geleverd, zonder dit nog zelf te moeten berekenen. 

Helemaal bovenaan de demo pagina van Toggle zie je meteen dat het om een gratis demo gaat. Dat is altijd goed om nog een keer te benadrukken. Ook is het duidelijk wat je van de demo kunt verwachten.

Als je een stukje naar beneden scrollt zie je een goede social proof sectie met grote bedrijven.

Ook leuk om te benoemen is dat zij onderaan de demo pagina een link hebben staan naar de support pagina. Hiermee kunnen ze de mensen filteren die eigenlijk alleen support willen spreken en voorkomen dat zij een demo boeken. 

3. HockeyStack

HockeyStack is een SaaS analytics platform dat marketing teams helpt met het beter begrijpen van de verschillende touchpoints met klanten. Ze combineren data van onder andere advertenties, websites en CRM platforms in een centrale plek.

Zo kun jij er als marketeer achter komen welke kanalen en content marketing activiteiten nou echt voor omzet zorgen en hier natuurlijk op inspelen.

Erg handig dus als je bijvoorbeeld over de resultaten van campagnes wilt rapporteren.

HockeyStack heeft een unieke demo pagina omdat deze erg use case gericht is en de voordelen van het platform nogmaals prominent benoemd worden.

Ook wordt de prijs nog een keer herhaald en benoemd dat de setup en onboarding gratis zijn.

De key features zijn duidelijk zichtbaar, net als een aantal prominente bedrijven die ook gebruik maken van de tool.

Onderaan de pagina zijn ook verschillende badges te zien van review websites en een quote van een gebruiker. Deze stralen ook extra autoriteit uit. 

4. Wonderkind

Wonderkind is een talent attraction technologiebedrijf dat programmatic job advertising inzet om zo bedrijven te helpen met het vinden van talent. Met een centraal dashboard kun je gemakkelijk inzicht krijgen in advertenties op verschillende kanalen.

Ideaal voor recruitment marketeers omdat Wonderkind ook helpt met het creëren van de advertenties en deze automatisch optimaliseert op basis van A/B testen.

Door de feedbackloop van data, wordt het algoritme steeds slimmer.  

Wat opvalt aan de demo pagina van Wonderkind is hoe simpel deze is. Hierdoor is er weinig afleiding en worden bezoekers van de website gestimuleerd om het demo formulier in te vullen.

De toon van de tekst naar het demo formulier is gemoedelijk en de nadruk wordt gelegd op het feit dat de demo maar 15 minuten duurt en gratis is. Hierdoor wordt het inplannen van een demo laagdrempeliger voor potentiële klanten.

Daarbij verdwijnt op deze demo pagina het navigatie-menu uit de header, waardoor je nóg minder afleiding hebt en eerder geneigd bent de aanvraag te voltooien.

5. Recruitee

Recruitee is een alles-in-één collaborative hiring tool. Hiermee boost je sourcing, automatiseer je werving en evalueer je kandidaten efficiënt. Door het automatiseren van handmatige taken in het recruitmentproces valt er veel tijd te besparen.

Met een “werken bij” site die binnen een paar klikken gemaakt is, kun je makkelijk je employer branding naar een hoger niveau tillen. Hiervoor zijn geen codeer skills nodig, ideaal dus voor een recruiter die efficiënt de juiste mensen wilt aannemen. 

Het fijne aan de demo pagina van Recruitee is dat er precies wordt uitgelegd wat mensen van de demo kunnen verwachten. Ook is er genoeg social proof te vinden in de vorm van badges van reviewsites en logo’s van klanten.

In het formulier voor het aanvragen van de demo wordt ook gevraagd hoe mensen over Recruitee hebben gehoord.

Dit kan waardevolle inzichten geven over de prestaties van marketingactiviteiten en welke het beste werken. Ook hier is het navigatiemenu weer geminimaliseerd.

6. Spendesk 

Spendesk is een budget management platform waarmee bedrijven 100% inzage krijgen in alle uitgaven. Van zakelijke passen, factureringen, terugbetalingen tot rapportages. Alles is overzichtelijk en terug te vinden.

Ideaal voor de wat grotere bedrijven. Deze kunnen zo niet alleen het overzicht bewaren maar ook geld besparen door de nauwkeurigheid van het platform. Eventuele fouten in de boekhouding zijn zo gespot.

Wat mooi is aan de demo pagina van Spendesk is dat zij ook gebruikmaken van social proof door middel van badges van reviewsites en dat deze meteen boven de fold zichtbaar zijn.

Ook worden er 3 belangrijke features uitgelicht en omdat deze in steekwoorden zijn omschreven leidt dit niet af van het formulier. Ook Spendesk verwijdert alle alternatieve opties uit de header navigatie.

7. Lumar

Lumar is een website intelligence platform dat bedrijven helpt om SEO workflows te implementeren. Met hun tool kun je al jouw website domeinen in één centrale plek monitoren, inzichten krijgen in analytics, problemen makkelijk oplossen en de impact van projecten meten.

De tool is gespecialiseerd in het snel crawlen van je website met wel 450 URL’s per seconde. Daarmee is Lumar de snelste website crawler op de markt.

Met de compliance check weet je ook gemakkelijk of jouw website helemaal veilig en toegankelijk is om zo voor de beste gebruikerservaring te zorgen.

De tekst op de de demo pagina van Lumar viel ons vooral op omdat deze tegelijkertijd persoonlijk én beleefd geschreven is. Zo wordt meteen duidelijk dat het om een gepersonaliseerde demo gaat en begint de tekst met een bedankje voor de interesse. 

Ook wordt er benoemd dat ze dé keuze zijn voor enterprises met daaronder de logo’s van bedrijven die die uitspraak onderbouwen. Hierdoor maken ze duidelijk wat hun doelgroep is.

Als bedrijven zichzelf hier niet in herkennen is het ook weer snel duidelijk dat Lumar wellicht niet de juiste tool voor hen is. 

8. PandaDoc

PandaDoc is een heel populaire tool die je helpt met het stroomlijnen van jouw workflow rondom documenten binnen jouw bedrijf. Van het beheren, opstellen tot het ondertekenen van documenten.

Met de templates van PandaDoc zijn contracten ook makkelijk op te stellen.

Ook kun je jouw documenten geheel personaliseren met onder andere eigen merkkleuren, lettertypes en designs. Hierdoor kun je net dat extra stapje zetten om de ervaring van de ontvanger te verbeteren.

De demo pagina van PandaDoc is nogal simpel, maar hierdoor wel duidelijk te begrijpen. Er wordt benoemd dat de demo maar 15 minuten duurt en dat deze wordt afgestemd op de persoonlijke behoeften van de potentiële klant.

Alles past boven de fold, waaronder de social proof waaruit blijkt dat PandaDoc door meer dan 50.000 bedrijven gebruikt wordt. Dat zou dus wel een te vertrouwen partner moeten zijn.

9. Chargebee 

Chargebee is een Revenue Growth Management platform waarmee je gemakkelijk alle financiële zaken rondom jouw klanten kunt beheren. Zo kun je als bedrijf veel tijd besparen die anders aan handmatige taken besteed zou worden.

Met de tool van Chargebee houd je gemakkelijk het overzicht in onder andere openstaande facturen, speciale promoties en betalingen via verschillende betaalmethoden. 

Het wordt op de demo pagina van Chargebee meteen duidelijk dat het gaat om een gepersonaliseerde demo. Het formulier is lekker simpel, en daardoor is de drempel om deze in te vullen net wat lager.

Ook is er social proof te vinden op de demo pagina, deze staat net onder de fold in de vorm van zowel logo’s als quotes. 

10. Airmeet

Airmeet is een tool die je helpt met het hosten van onvergetelijke webinars en events. Voorzien van alle functies van het hosten van jouw online event, het stimuleren van interactie tot het verkrijgen van data inzichten.

Daarmee is Airmeet een end-to-end oplossing.

Ook helpt Airmeet met het faciliteren van hybride-events, iets wat je tegenwoordig steeds vaker voorbij ziet komen en waar veel technisch werk bij komt kijken.

Gelukkig hebben zij ook een klantenservice waar je 24/7, 365 dagen per jaar terecht kunt voor extra ondersteuning.

Social proof staat centraal op de demo pagina van Airmeet. Dit kun je zien aan de quote die prominent bovenaan de pagina staat, net als de logo’s van grote bedrijven en badges van reviewsites.

De quote is voorzien van een functietitel en foto wat het makkelijker maakt voor potentiële klanten om zich hierin te herkennen. 

Het demo formulier is erg simpel en vraagt alleen om de nodige informatie en hoe iemand bij Airmeet terecht is gekomen, wat weer waardevolle inzichten oplevert. 

Haal het meeste uit jouw demo pagina voor B2B SaaS 

Doe vooral onderzoek en raak geïnspireerd door andere demo pagina’s te bekijken. Sla jouw concurrenten hier zeker niet bij over. 

Combineer die inspiratie met best practices als social proof, duidelijke verwachtingen scheppen en de belangrijkste boodschap nogmaals overbrengen. Zo haal jij het meeste uit jouw B2B SaaS demo pagina.

Wil je meer weten over een optimale website? We schreven ook over de ultieme B2B SaaS homepagina.

Jouw demo pagina optimaliseren?

Meer conversie behalen uit jouw demo pagina? Plan een vrijblijvend gesprek met ons in en we laten je zien hoe.

Volg je ons al?
Inhoudsopgave
Inhoudsopgave
Ontvang highlights uit de House of Demand podcast direct in je inbox
Welkom, je bent in the house 😎
Yikes! Daar ging iets mis, probeer het nog een keer

Klaar om ook een succesverhaal te worden?

*Komend kwartaal is er nog slechts 1 plek beschikbaar.