Door op “Accepteren” te klikken, stem je in met het opslaan van cookies op je apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

10 pricing pagina’s van snelgroeiende B2B SaaS bedrijven

8/3/2024
7
min leestijd
10 pricing pagina’s van snelgroeiende B2B SaaS bedrijven
19/7/2023
7
min leestijd

De pricing pagina speelt een belangrijke rol in de B2B SaaS website. Potentiële klanten willen nou eenmaal een gevoel krijgen bij de kosten om een inschatting te maken of het binnen budget past en haalbaar is. Het kan de beslissende factor zijn om net wel die free trial te starten of een demo aan te vragen.

In dit artikel vind je 10 voorbeelden van sterke pricing pagina’s van snelgroeiende B2B SaaS bedrijven.

Waarom is een pricing pagina in B2B SaaS zo belangrijk?

De pricing pagina communiceert een belangrijk onderdeel van jouw product, namelijk wat het kost en op welke manier er afgerekend wordt. Iemand die deze pagina bezoekt is hier dus in geïnteresseerd en over het algemeen al wat verder in het beslissingstraject.

Wat mag er niet ontbreken aan een goede pricing pagina?

Als jij het meeste uit jouw pricing pagina wilt halen mogen de volgende elementen niet ontbreken:

  • Helder UX design
  • Logische pricing tiers
  • Duidelijke Call To Actions
  • Toepassing van social proof 
  • Verhelderende FAQ

Wat is een goed pricing model voor software bedrijven?

Het meest voorkomende pricing model is de “tier-based” pricing. Bij dit model biedt een bedrijf verschillende versies van de service aan. Denk hierbij aan een aanbod voor kleine startups, een aanbod voor scale-ups en een aanbod voor grotere enterprises. Vaak zie je onderscheid tussen volume-gebruik en feature-gebruik. Hoe meer je betaalt hoe meer je van het product gebruikt kunt maken.

Er zijn natuurlijk nog meer pricing modellen. Welke het beste bij jouw bedrijf past hangt uiteraard van meerdere factoren af.

Hoe bedenk je de beste B2B SaaS pricing strategie? 

Er zijn een aantal overwegingen die je kunnen helpen bij het bepalen van je pricing strategy. Dit zijn de voornaamste factoren waar je rekening mee moet houden:

  • Welke waarde levert jouw product op?
  • Hoe kostbaar is het probleem van je doelgroep?
  • Welke kosten brengt een concurrent in rekening?
  • Welke kosten maak jij voor het leveren van de dienst?
  • Hoe groot is de markt? 

10 voorbeelden van goede B2B SaaS pricing pagina’s

Ter inspiratie verzamelden wij 10 van de, naar onze mening als experts op het gebied van B2B SaaS marketing, beste pricing pagina’s die we konden vinden.

1. Leadinfo 

Met behulp van Leadinfo herken je leads van hoge kwaliteit en krijg je inzicht in jouw (zakelijke) websitebezoekers en hun gedrag. Met triggers en labels kun je gemakkelijk instellen dat er een Slack-notificatie wordt gestuurd wanneer een bezoeker uit een interessante branche voor jouw bedrijf de pricing pagina bezoekt. 

Of bekijk in detail hoe jouw Google Ads campagnes het doen, door deze bezoekers te labelen en het gedrag op de website te analyseren. Perfect voor al je account-based marketing campagnes.

Leadinfo baseert haar prijzen op het aantal unieke leads dat herkend wordt op een website. Door middel van een slider op de pricing page kan een potentiële klant heel makkelijk inzicht krijgen in de geschatte kosten.

De pricing pagina van Leadinfo

2. Homerun

Homerun helpt kleine bedrijven met een groot hart bij het recruitmentproces. De online tool van Homerun brengt het gehele recruitment proces bij elkaar op een overzichtelijke manier. 

Met het gecentraliseerde dashboard krijg je een duidelijk overzicht van alle open vacatures. Ook kun je gemakkelijk een recruitment pipeline aanmaken en kandidaten, voorzien van een volledig profiel, daarin indelen.

Het UX design van de pricing page ziet er heel helder uit. Zo kan een potentiële klant in één oogopslag alle pricing plans bekijken. Ook staat de gratis optie tussen de pricing plans en kan de service van Homerun gemakkelijk uitgeprobeerd worden.

De pricing pagina van Homerun

3. Ahrefs

Ahrefs is dé alles-in-één SEO tool. Met behulp van deze tool kom je alles te weten over de SEO prestaties van een domein, en doe je zoekwoorden onderzoek. De tool is dan ook perfect voor zoekmachine optimalisatie. 

Continu wordt er een enorme hoeveelheid aan links vernieuwd door middel van indexatie. Dit betekent dat de tool altijd up-to-date is over het snel veranderende Google algoritme.

De pricing pagina van Ahrefs is een goed voorbeeld voor dat van een PLG (Product-led Growth) platform. Opvallend aan deze pricing page is dat zij als CTA “Subscribe” gebruiken. Niet de meest gebruikelijke CTA voor het aanschaffen van een product. 

Hierdoor wordt de call to action iets minder dwingend. Het voelt hierdoor bijna alsof je je aan gaat sluiten bij een B2B community, in plaats van dat je dure software aanschaft.

De pricing pagina van Ahrefs

4. Livestorm

Met het end-to-end meeting en webinar platform van Livestorm kunnen bedrijven on-demand, live of vooraf opgenomen evenementen creëren. 

Naast het opzetten van het video evenement, zijn er mogelijkheden met Livestorm voor de gehele workflow rondom video engagement. Van landing pages en e-mail follow-ups, tot uitgebreide analytics en het delen van de video opnames. 

Met het dynamische slider-component op de pricing pagina van Livestorm kun je als potentiële klant erg gemakkelijk zien welk plan het beste bij je past, op basis van de behoeften van jouw bedrijf. 

Je geeft aan hoeveel ‘actieve contacten’ je per maand nodig denkt te hebben, en de prijzen worden automatisch aangepast, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Hierdoor neem je van tevoren al potentiële bezwaren weg.

De pricing pagina van Livestorm

5. Metadata 

B2B marketeers gebruiken de marketing OS van Metadata om meer winst te genereren middels marketing automatisering.

Metadata helpt met het automatiseren van audience targeting, betaalde campagnes, campagne experimenteren, website personalisatie en het aantal conversies verhogen.

Aan de software van Metadata zit echter wel een prijskaartje. Niet alle B2B SaaS bedrijven zullen hoge prijzen openlijk op de website publiceren. Vaak wordt er verwezen naar het aanvragen van een offerte of het boeken van een demo.

Metadata daarentegen, is een mooi voorbeeld van een B2B SaaS bedrijf dat hoge prijzen wel gewoon online zet.

De pricing pagina van Metadata

6. Gong

Met Gong krijg je de inzichten en begeleiding om het sales proces te optimaliseren. Door het vastleggen en analyseren van de communicatie tussen klanten en het team, van video meetings tot telefoongesprekken en emails, leren bedrijven het sales proces beter te begrijpen.

Daarnaast biedt Gong meer dan 100 integraties aan om zo de productiviteit en prestaties te optimaliseren. 

Gong is het enige B2B SaaS bedrijf uit deze lijst zonder pricing details. Hier gaat de voorkeur eigenlijk niet naar uit, maar met behulp van een interactieve widget geven zij wel meer informatie.

De pricing pagina van Gong

7. Customer.io

Customer.io is een e-mailmarketingplatform waarmee je e-mails, pushmeldingen, marketingberichten en meer kunt versturen. De tool doet dit geautomatiseerd of creëert hiervoor triggers.

Dit kan met verschillende doeleinden: van upselling tot een welkom-bericht. Customer.io maakt dit super makkelijk door alle klantgegevens op één plek te verzamelen.

Op de pricing page van Customer.io zie je duidelijk 3 pricing onderdelen voor 3 verschillende doelgroepen met bij elk een andere CTA die beter aansluit bij de doelgroep. 

De pricing pagina van Customer.io

8. Remote 

Remote helpt bedrijven met alle HR en Legal kwesties die komen kijken bij het aannemen van jouw nieuwste talent in een ander land. Ook is het mogelijk om Remote te integreren met de populairste HR tools.

Remote geeft gedeeltelijk haar prijzen aan op de pricing pagina voor verschillende doelgroepen met duidelijke pricing tegels. Hierdoor krijgen potentiële klanten wel een indicatie van welke prijzen zij kunnen verwachten. 

De pricing pagina van Remote

9. ShopPop 

E-commerce bedrijven kunnen bij ShopPop terecht voor het integreren en automatiseren van WhatsApp & SMS marketing. Geautomatiseerde notificaties en campagnes zijn een ideale manier om klanten weer terug te laten keren naar jouw Shopify winkel.

De pricing pagina van ShopPop heeft een clean UX design en de pricing is gelijk duidelijk.

De pricing is gebaseerd op basis van het aantal alerts, door de simpele maar duidelijke pricing pagina kunnen nieuwe potentiële klanten in één oogopslag zien wat de kosten zijn op basis van de benodigde alerts. 

De pricing pagina van ShopPop

10. Trengo 

Met het omnichannel communicatie platform van Trengo combineer je als bedrijf al je kanalen in één overzicht.

Teams werken zo effectiever samen, workflows worden geautomatiseerd en door een zelf-service help center te creëren verminder je de wachttijden voor de klanten. Dit alles in combinatie met data rapporten helpen met het stroomlijnen van het klantenservice proces.

De pricing pagina van Trengo bestaat uit een simpele UX design en hiërarchie met de verschillende opties. Onderaan de pagina is er een duidelijk overzicht van de mogelijke addons te vinden met extra informatie.

De pricing pagina van Trengo

Haal het meeste uit jouw B2B SaaS pricing pagina

Doe onderzoek en raak geïnspireerd door naar andere pricing pagina’s te kijken em sla hierbij jouw concurrent zeker niet over.

Dat in combinatie met een goed werkende website, helder UX design en de juiste CTA is de sleutel om het meeste uit jouw B2B pricing pagina te halen.

Heeft jouw B2B SaaS pricing pagina een update nodig?

Bij Unmuted hebben wij alle skills in huis om elke pricing pagina naar een hoger level te tillen. Plan een gesprek met ons en we laten je zien hoe.

Volg je ons al?
Inhoudsopgave
Inhoudsopgave
Ontvang highlights uit de House of Demand podcast direct in je inbox
Welkom, je bent in the house 😎
Yikes! Daar ging iets mis, probeer het nog een keer

Klaar om ook een succesverhaal te worden?

*Komend kwartaal is er nog slechts 1 plek beschikbaar.