Door op “Accepteren” te klikken, stem je in met het opslaan van cookies op je apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

235% groei in demo aanvragen voor Robin

Hoe de gekwalificeerde demo aanvragen van A.I. recruitment platform Robin in zes maanden tijd met 235% groeiden.

+235% groei in demo aanvragen

In zes maanden tijd verhoogden wij het aantal gekwalificeerde demo aanvragen significant.

Verdubbeling in klantenbestand en ARR

Het klantenbestand van Recruit Robin groeide tijdens onze samenwerking sterk.

+34% groei in organic web traffic

Door een aantal slimme aanpassingen, content updates, en het schrijven van nieuwe content groeide organisch verkeer.

Fase
Acceleration
Fase
Foundation
Fase
Transformation

De achtergrond: klaar om de marketingmachine aan te zetten

Het is een gemene deler in veel van de succesverhalen van Unmuted. Een tech bedrijf heeft een sterke product/market fit gevonden, staat klaar om de marketingmachine aan te zwengelen en komt er vervolgens achter dat er iets mist: een go-to-market strategie en een daadwerkelijk B2B marketing team om die te helpen uitvoeren.

Zo ook Recruit Robin, een sourcing tool waarop je wel 10 CV-databases tegelijk kunt doorzoeken, en waar je met A.I. steeds sneller, steeds beter gekwalificeerde kandidaten vindt. Met hun SaaS platform richten zij zich voornamelijk op Nederlandse bureaus in professionele recruitment, detachering, en werving & selectie.

De ambitie: het klantenbestand verdubbelen

De founder van Recruit Robin, Aron Schilder, benaderde Unmuted op het punt dat hij zijn bedrijf naar het volgende niveau wilde tillen. Het was nu echt tijd voor serieuze groei. Tijdens de kick-off sprak hij ook een zeer duidelijke wens uit: het klantenbestand moest verdubbelen, en of wij daarbij zouden kunnen helpen.

"Als je een startup met product-market fit hebt en op wil schalen, bel Unmuted" - Aron Schilder, Founder

De strategie: inbound & account-based marketing

Op basis van onze deep dive in de markt en het bedrijfsmodel van Recruit Robin, formuleerden wij een gedegen B2B marketing strategie.

Aan de ene kant identificeerden wij aan de hand van bestaand zoekgedrag dat er een aantoonbaar probleem was waar Recruit Robin de oplossing voor bood. Op basis van dit inzicht zagen we voldoende kans in een solide inbound marketing strategie.

Ook zagen we in sales- en CRM-data dat wanneer iemand binnen de ICP de propositie van Recruit Robin werd voorgelegd, zij bovengemiddeld vaak en snel interesse toonden in het starten van een trial periode.

Uitgelezen kans om ook met account-based marketing aan de slag te gaan, en het merk Recruit Robin zo direct mogelijk bij de ideale klant in beeld te brengen.

Van experimenten naar playbooks: website optimalisatie, LinkedIn en SEO content

Website optimalisatie

Als onderdeel van de Foundation fase van The Growth Program analyseren we de huidige funnel en kijken we waar de grootste bottleneck te vinden is. Bij Recruit Robin was dit de prestatie van de website. 

Met een aantal snelle optimalisaties wisten wij de laadsnelheid en daarmee het conversiepercentage van bezoeker naar demo aanvraag sterk te verbeteren. Hiermee zorgden wij ervoor dat de vraag die er al was in ieder geval niet verloren ging.

Door in de Foundation fase deze verbeteringen door te voeren legden wij het fundament voor verdere groei.

homepage of robin website made by unmuted b2b saas marketing

LinkedIn organic

Onderzoek van CRM-data toonde ons ook dat veel prospects via LinkedIn binnenkwamen. Op dit moment werd er nog niet veel met LinkedIn gedaan, behalve dat founder Aron consistent over nieuwe klanten postte op zijn persoonlijke profiel. Naast dat dit een slimme tactiek is zijn wij altijd extra blij te kunnen werken met mensen die investeren in hun personal brand. 

Om meer uit LinkedIn organisch te halen hebben wij een aantal content series uitgewerkt. Deze zijn wij consistent op de bedrijfspagina gaan posten. De resultaten hiervan zagen we al snel terug in het ‘hoe hoorde je over ons’ veld in demo aanvragen. Al een vroege tweede win dus.

SEO content optimalisatie en uitbreiding

We merkten dat de investeringen in content marketing de afgelopen paar jaren geen windeieren hadden gelegd. Er was al degelijk organisch zoekverkeer voor een aantal zeer relevante zoektermen.

Bij gebrek aan een in-house content marketer hadden zich er over de jaren heen wel een aantal problemen opgestapeld. Zo misten blogartikelen conversiepunten, waren deze stilistisch niet overeenstemmend, en vond er aardig wat zoekwoord kannibalisatie plaats. 

Met een aantal on- en off-page optimalisaties, wat slimme interne link tactieken en het offline halen van een aantal posts (inclusief de juiste 301 redirects natuurlijk), zagen we organisch verkeer al snel met sprongen vooruit gaan.

Verder leidde zoekwoordenonderzoek tot het identificeren van een aantal gaten in het huidige content aanbod. Door deze content te schrijven en toe te voegen wisten we, mede door de sterke topical authority van het domein, al snel een aantal felbegeerde relevante nummer 1 plekken in Google te bemachtigen.

Zo verstevigden wij de SEO-prestaties en zagen we daar zelfs een aantal relevante demo aanvragen uit voortkomen.

LinkedIn paid

Na het fundament te hebben gelegd was het tijd om de geïdentificeerde accounts te gaan bewerken door middel van demand generation, merkbekendheid en klant acquisitie campagnes. 

Al snel konden we goede resultaten laten zien met LinkedIn advertentiecampagnes, maar zagen we dat de huidige website simpelweg onvoldoende flexibiliteit bood om een goed converterende landingspagina op te zetten.

Om die reden kozen we ervoor om met Webflow een landingspagina te maken met een scherpe focus op de propositie en waarde voor de gebruiker, zonder enige afleiding. Deze aanpak leidde tot een sterke verbetering in conversiepercentage van de LinkedIn acquisitie advertenties die wij al draaiden.

Ook zagen we in de ‘hoe hoorde je over ons’ velden in demo aanvragen steeds vaker LinkedIn advertenties als antwoord terugkomen, waar attributie juist direct traffic of organic search als bron aangaf. Een teken dat ook de demand generation en merkbekendheids campagnes duidelijke vruchten afwierpen.

Lees de rest van de klantcase onder de social advertenties

Klaar om ook een succesverhaal te worden?

Fase
Acceleration
Fase
Foundation
Fase
Transformation

Nu we zijn opgewarmd: doubling down op wat werkt en blijven experimenteren

In zes maanden tijd zijn we erachter gekomen wat werkt, en zullen we die successen verder uitdiepen. Daarnaast blijven we continu onze tijd steken in het opzetten en uitvoeren van nieuwe marketing experimenten met als doel het identificeren van playbooks die werken. 

"Unmuted was in staat om over geleverd werk te communiceren met transparantie, relevantie en met de juiste frequentie. Dit gaf mij als founder de mogelijkheid om telkens weer de impact van onze samenwerking en de investering te evalueren" - Aron Schilder, Founder

Wij kijken uit naar de verdere samenwerking met het team, de uitbreiding van het product en het opstapelen van nog meer successen om op die manier alsmaar nieuwe klanten binnen te blijven halen.

Klaar om ook een succesverhaal te worden?

*Komend kwartaal is er nog slechts 1 plek beschikbaar.